Senzational! Am facut inca un pas.

Ne-am mutat in casa noua, cu mobila si mileuri noi. Daca robotul nu-si face treaba, da click pe link, te rog! Am sa-l las pe nemernic sa rugineasca, drept pedeapsa.
http://orbisichiori.ro
Nu uita adresa de la casa noua. Pune-o bine.

marți, 22 noiembrie 2011

0 O dăm pe față sau mergem pe burtă?


Ne bucură atunci când aflăm că unii dintre noi și-au pus ideile in practică și au reușit. Pentru că o societate nu se poate baza numai pe corporații și stat. E nevoie de antreprenori. Mulți antreprenori.
Am citit astăzi aici despre o asemenea reușită. Mihai din Timișoara a avut ideea și curajul. Și a pornit la drum. Pas cu pas a ajuns să conducă o afacere prosperă. Un succes. Centrele lui de copiat sunt asaltate de
studenții din Timișoara. Doar știm cu toții că, alături colega cu scris frumos și nelipsită de la cursuri, copiatorul e un aliat de nădejde. Mai știm și că, pe zi ce trece, cărțile devin tot mai scumpe.
Și acum o întrebare: Mihai împarte câștigurile și cu autorii cărților pe care le copiază? Pentru că mie așa mi se pare că ar fi corect.
O altă întrebare: acceptăm ideea de protejare a proprietății intelectuale în orice situație, sau facem rabat de la regulă când cei care beneficiază fac parte dintr-o anume categorie socială?
Și astfel de întrebări se pot pune în legătură cu orice domeniu. 
Poate fi interpretată drept cârcoteală, dar nu m-aș apuca să fac cunoscută o astfel de afacere. Pentru că, deși ideea și curajul sunt de apreciat, o mare parte din ea se bazează pe furtișag. Cred că mulți dintre voi nu v-ați simțit confortabil când v-au copiat alții munca. 
Mă înclin în fața tuturor celor ale căror afaceri sunt prospere și curate!
Schița găsită aici ilustrează, pe înțelesul tuturor, cum stă treaba cu copyright-ul.


Sursa imaginilor: aici și aici.



dragos_dc

    Other Recommended Posts

  • all rights reserved, antreprenor, carte, copyright, împarte, Timișoara

0 coments:

Trimiteți un comentariu

 
back to top