Senzational! Am facut inca un pas.

Ne-am mutat in casa noua, cu mobila si mileuri noi. Daca robotul nu-si face treaba, da click pe link, te rog! Am sa-l las pe nemernic sa rugineasca, drept pedeapsa.
http://orbisichiori.ro
Nu uita adresa de la casa noua. Pune-o bine.

vineri, 18 noiembrie 2011

2 Matematica la români

Citeam aici despre un raport al Comisiei Europene care ne spune că regula de trei simplă nu e chiar atât de simplă pentru elevii români și bulgari. Nimic nou.
Mă gândesc că e totuși tendențios.
Ai venit cu o problema din asta și tragi concluzii pripite, că nordicii sunt mai tari ca românii la matematică.
Profesorii explică și spun că elevii români se păstrează pentru chestii mult
mai importante, cum ar fi examenele. Nu se apucă să-și întărească mușchii creierului aiurea, să piardă neuroni pentru un test banal. Rezultatele de la Bac îi contrazic însă.
Ia să vină raportorii cu o problemă mai elaborată de genul ˝Cum definiți infinitul în două cuvinte?˝. I-ar închide pe toți, mai puțin pe români. Aceștia ar răspunde fără prea mult efort: ˝fără număr!˝.
Vedeți, și mai spuneați că manelele sunt nocive!
Si pentru că toți suntem de acord că metodele de predare folosite la noi nu sunt cele mai bune, propun ca maneliștii să dea o mână de ajutor și să compună câteva manele - material didactic pentru operațiile matematice simple dar și pentru cei care vor să aprofundeze, cum ar fi Inegalitatea Cauchy-Bunyakosky-Swarz, Teorema creșterilor finite a lui Lagrange și Postulatul lui Euclid. Performața nu va întârzia să apară. Și se vor familiariza și cu termeni des folosiți în mod curent, inegalitate, creșteri, paralele.
Europă dragă, degeaba încerci să ne pui la colț. După cum simți pe pielea ta, nu suntem chiar atât de lipsiți de pregătire matematică. Cerșetorii nu-și apreciază câștigul după greutatea monezilor, ci îl numără și îl contabilizează. Și intervine cu soluții pertinente menite să corecteze deviațiile spre minus infinit.
Românii sunt deștepți! Sîc!



dragos_dc

    Other Recommended Posts

  • cerșetori, Comisia Europeană, matematică, profesori, raport, românii sunt deștepți

2 coments:

ionicamesterica spunea...

Vorba unui amic de-al meu "Nu stiu eu ba ce e aia teorema de doi simpla!" :)

nico211 spunea...

vai de ea matematica, unii abia stiu sa faca operatiile de baza, ce sa mai vorbim de teoria lui Euclid si altele gen:P

Trimiteți un comentariu

 
back to top